Pirmiausia paimkite saują druskos ir įtrinkite ją į gaminio paviršių. Druska pašalins susikaupusias dulkes ir nešvarumus.

Itrinti ketaus gamini druska

Išplaukite indą karštu vandeniu ir leiskite jam visiškai išdžiūti

Išplaukite ketau gamini karštu vandeniu ir nusausinkite

Sutepkite gaminį plonu sluoksniu aliejaus. Aliejus kurį naudosite, turi būti skirtas kepimui. Kruopščiai sutepkite visas dalis (vidų, išorę, rankeną, dangtį). Tepkite pakankamai plonai,užtenka kad paviršius pasidengtų blizgančiu sluoksneliu.

Ištrynkite ketaus gaminį aliejumi

Įdėkite aliejumi išteptą ir apverstą  indą į orkaitę, o  po apačia padėkite skardą, ant kurios varvės aliejaus lašai. Įkaitinkitę orkaitę iki 200 ◦ C ir kepkite apie valandą. Kadangi kepimo metu aliejus garuoja, tuo metu atsiranda daug  dūmų, todėl rekomenduojama praverti langą.

Norint pasiekti geresnio efekto, "kepinimo" procedūrą kartojame du-tris kartus. Po indo kepimo orkaitėje  aliejaus sluoksnis sukietėja ir tampa apsaugine danga. Prie tokios dangos nebelimpa maistas.

įdėkite ketaus gaminį į orkaitę