Pirmiausia paimkite saują druskos ir įtrinkite ją į gaminio paviršių. Druska pašalins susikaupusias dulkes ir nešvarumus.
Išplaukite indą karštu vandeniu ir leiskite jam visiškai išdžiūti
Sutepkite gaminį plonu sluoksniu aliejaus. Aliejus kurį naudosite, turi būti skirtas kepimui. Kruopščiai sutepkite visas dalis (vidų, išorę, rankeną, dangtį). Tepkite pakankamai plonai,užtenka kad paviršius pasidengtų blizgančiu sluoksneliu.
Įdėkite aliejumi išteptą ir apverstą indą į orkaitę, o po apačia padėkite skardą, ant kurios varvės aliejaus lašai. Įkaitinkitę orkaitę iki 200 ◦ C ir kepkite apie valandą. Kadangi kepimo metu aliejus garuoja, tuo metu atsiranda daug dūmų, todėl rekomenduojama praverti langą.
Norint pasiekti geresnio efekto, "kepinimo" procedūrą kartojame du-tris kartus. Po indo kepimo orkaitėje aliejaus sluoksnis sukietėja ir tampa apsaugine danga. Prie tokios dangos nebelimpa maistas.