Reikės:

700 g jautienos kumpio

200 g perlinių kruopų

3 vnt. morkų

4 vnt. bulvių

2 dideli svogūnai

3 skiltelės šesnako

1 šaukštas pomidorų padažo

Prieskoniai: lauro lapai, pipirai, druska, raudonoji paprika, mairūnas.

Perlines kruopas užsimerkti iš vakaro, kad gerai išbrinktų.

Jautieną supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje pagardinus prieskoniais.

Morkas supjaustyti stambesniais kubeliais ir apkepinti keptuvėje kartu su svogūnais.

Į troškintuvą dedame apkepintą mėsą, morkas su svogūnais, beriame išbrinkintas perlines kruopas, supjaustytas bulves. 

Lengvai permaišome su pomidorų padažu, užpilame vandens ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Troškiname 2-3 h.

Skanaus!